Alberri

Revista ALBERRI 9
1996

Alberri 9Contingut:

La industria lítica del “Barranquet de Beniaia” (La Vall d’Alcalà, Alicante): un yacimeinto achelense en la región central del mediterraneo español.
Autor: Eduard Faus Terol

La Cova dels Pilars (Agres. El Comtat). Aportació a l’estudi de les coves-santuari ibèriques.
Autor: Ignasi Grau Mira

Concòrdia de 1616 entre el Comte i la Vila de Cocentaina.
Autor: Francesc Jover

Estudio en torno a la restauración de dos lienzos del pintor napolitano Paolo de Matthei: Profesión de Santa Clara. 1690. Profesión de San Francisco. 1691.
Autor: Juan Pérez Miralles i Inma Ribelles Albors

Per a la presentació del número 9 tornàrem a eixir de Cocentaina i se n’anàrem al poble d’Alcalá de la Jovada (la Vall d’Alcalà).

El motiu d’anar fins allí va ser la inclusió d’un treball nou i important per a l’arqueologia valenciana referent a un jaciment prehistòric pertanyent a l’Aixelià, situat en Beniaia, un xicotet poble de la Vall d’Alcalà. Amb aquesta vall, tot i que no pertany al Comtat, la gent del CEC ens sentim molt vinculats per tractar-se d’un lloc on hem realitzat, i encara en continuem, nombrosos treballs d’investigació i catalogació del patrimoni.

La data de presentació fou el 14 de novembre de 1999, diumenge, per la qual cosa es va organitzar un dia d’esplai i s’hi desplaçàrem membres del CEC i molts amics en un nombre aproximat de cent persones.

De matí, la primera cosa que vam fer va ser visitar les restes del poblat islàmic de l’Atzuvieta i la cava de Baix. Pel migjorn, acudírem a la Llar del Pensionista d’Alcalá, que era el lloc on s’havia previst fer la presentació de la revista, però va resultar insuficient per acomodar a les més de dues-centes persones que ens reunírem, entre les que es trobava l’exdirector general de Turisme, els diputats provincials de la comarca del Comtat, Josep Albert Cortés i Jaume Pascual, l’alcalde de la Vall d’Alcalà i diversos regidors dels ajuntaments d’Alcalà i de Cocentaina; per la qual cosa demanàrem permís al rector per utilitzar l’església, on finalment presentàrem la revista.

L’acte fou presidit per l’alcalde la Vall d’Alcalà, Antonio Bernabeu Boronat, i Josep Gisbert Santonja, director del Museu Arqueològic de la Ciutat de Dénia i amic del CEC, s’encarregà d’explicar i presentar el contingut del número 9 .

En acabar, tinguérem un dinar de germanor compartit per més d’un centenar d’amics al bar del poliesportiu del poble.