Alberri

Revista ALBERRI 8
1995

Alberri 8Contingut:

Notas sobre tecnología lítica experimental. II – Utiles solutrenses. Puntas de cara plana, hojas de laurel, puntas de muescas y puntas de aletas y de pedúnculo.

Autor: Eduard Faus Terol

El poblament cristià de Cocentaina i els voltants en 1249.

Autor: Julio Verdú Santonja

El sistema procesal en los registros contestanos.
Autor: Ximo Navarro Reig

Concòrdia de 1616 entre el Comte i la Vila de Cocentaina.
Autor: Francesc Jover

Aproximación histórica acerca de los misereres ejecutados en la Colegiata de San Nicolás de Alicante durante la década de los años sesenta del siglo XIX: el miserere de Miguel Crevea Cortés (1837-1862)
Autor: Miguel Angel Picó Pascual


El número 8 de la revista es va presentar a l’ermita de Sant Cristòfol de Cocentaina el dia 3 d’abril de 1998, any que feia el 550 aniversari de la fundació del Comtat de Cocentaina.

Durant la presentació de l’acte, al qual va assistir un nombrós públic, Pere Ferrer va recordar a José Reig Trenzano, mort recentment i que havia sigut una persona preocupada sempre per la cultura i el patrimoni contestà i el principal artífex del ressorgiment i consegüent èxit actual de la Fira de Tots Sants de Cocentaina.

M. Desamparados Soler, directora del Museu del Centre d’Estudis Contestans, es va encarregar de presentar la revista.

En acabar l’acte, el CEC va obsequiar als assistents amb un vi d’honor servit al restaurant d’aquest paratge tan emblemàtic per al contestans com és Sant Cristòfol.