Alberri

Revista ALBERRI 4
1991

Alberri 4Contingut:

Notas sobre tecnologia lítica experimental. Puntas musterienses, limaces y raederas. Tipos, subtipos y técnicas de fabricación.
Autor: Eduardo Faus Terol

Tres nuevos yacimientos con pinturas esquemáticas en Alicante.

Autor: Mauro S. Hernández, Pere Ferrer Marset i Enrique Catalá Ferrer

Colección de útiles textiles del Centre d’Estudis Contestans.

Autor: José Antonio López Mira

L’eremitori rupestre d’Ares del Bosc.
Autor: Pere Ferrer Marset

Cocentaina durant el Trienni Liberal (1820-1823).
Autor: Enric H. Moltó i Blanes

Donació d’una almàssera al CEC per a la seua instal·lació al Museu Etnològic del Comtat.

L’acte de presentació del número 4 es va fer també a la capella de Sant Antoni Abad i va ser Mauro S. Hernández, catedràtic de Prehistòria de la Universitat d’Alacant, amic i col·laborador del CEC en nombrosos treballs d’investigació, l’encarregat de dur-lo endavant. Va destacar, entre altres coses, que la publicació de la revista Alberri era un cas únic i un exemple per a altres centres culturals i organismes oficials del País Valencià i que el CEC era un model a seguir com a entitat local al servei de la cultura valenciana, com també l’acceptació i interés que començava a tenir la revista en el món científic, el que feia que es sol·licitara com intercanvi de nombroses publicacions semblants editades per universitats i museus de tot arreu de l’estat espanyol i d’altres països europeus.

L’acte va concloure amb unes paraules de l’Alcalde, que presidia l’acte, garantint el recolzament econòmic suficient per a que el CEC poguera continuar l’edició de nous números de la revista Alberri, ja que ho considerava una bona inversió cultural.

A partir d’aquest número, i amb motiu de la fusió de la CAPA amb la CAM, la col·laboració econòmica d’aquesta entitat va continuar realitzant-se per part de la CAM.