Alberri

Revista ALBERRI 1
1988

ALBERRI 1Contingut:

El yacimiento superficial de Penella. Cocentaina (Alicante)
Autor: Eduardo Faus Terol

El yacimiento superficial de “Les Ronxes”: hallazgos auriñacienses al aire libre en la zona meridional del País Valenciano.
Autor: Eduardo Faus Terol

Incisivo humano hallado en Cova Fosca
Autor: Blas Cloquell Rodrigo

La tradició vinatera del Comtat
Autor: Francesc Jover Domínguez


En l’assemblea de socis del 3 de juliol de 1987, i per unanimitat, el CEC va decidir intentar traure a la llum una revista d’investigació, encara que no es va determinar la periodicitat.

Es tractava d’una necessitat motivada pels nombrosos treballs d’investigació sobre temes històrics, etnològics i arqueològics que veníem realitzant al llarg dels anys i que no tenien una divulgació adequada, ja que solament comptàvem per a publicar-los amb les revistes de festes de caràcter local, on els articles estaven sempre limitats a poc més de tres o quatre pàgines. En definitiva, el que volíem era difondre al màxim, i de la forma més completa possible, tots els treballs del CEC i de qualsevol investigador de la comarca.

Anomenàrem la revista Alberri, nom d'una partida rural de Cocentaina amb clara referència a la toponímia àrab, tant abundant a la nostra comarca, i com un clar homenatge als musulmans, fundadors de Cocentaina, decidírem que en la portada la forma Alberri apareguera escrita també amb grafia àrab.

Finalment, es va constituir el consell de redacció, estava integrat per Eduard Faus, Ximo Navarro i Francesc Jover.

Així fou com l’any següent, concretament el 10 de novembre de 1988, i davant d’una cinquantena de persones férem la presentació pública del número 1 de la revista Alberri. Quaderns d’investigació del Centre d’Estudis Contestans, amb el patrocini de l’Ajuntament de Cocentaina i una col·laboració de la Caja de Ahorros Provincial de Alicante. El lloc elegit per a l’esdeveniment fou la Sala d’Ambaixadors del Palau Comtal de Cocentaina. Va estar presidit per l’alcalde, José Juan Cortell, i fou presentat pel president del CEC, Pere Ferrer. Tot seguit, els autors dels articles inclosos a la revista explicaren els seus treballs, tancant l’acte l'alcalde, que va destacar la gran tasca que venia realitzant el CEC en temes de patrimoni i el fet que, malgrat ser una entitat amb pocs recursos econòmics, sabíem aprofitar-los i traure’ls un rendiment immillorable.